Quantcast

cmake giving errors while building kdelibs svn

classic Classic list List threaded Threaded
6 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

cmake giving errors while building kdelibs svn

Primal Pappachan
I was trying to build the kdelibs svn from by following the instructions from this site. http://edu.kde.org/kstars/svn.php.


While giving the command cmakelibs inside the kdelibs it said after some time that configuration was incompiete and errors occured.

I have posted the error here.
http://pastebin.com/m4f160dee


This was part of the error message. Is this serious??

CMake Error: The following variables are used in this project, but they are set to NOTFOUND.
Please set them or make sure they are set and tested correctly in the CMake files:
QT_QTDBUS_LIBRARY (ADVANCED)


_______________________________________________
Powered by www.kitware.com

Visit other Kitware open-source projects at http://www.kitware.com/opensource/opensource.html

Please keep messages on-topic and check the CMake FAQ at: http://www.cmake.org/Wiki/CMake_FAQ

Follow this link to subscribe/unsubscribe:
http://www.cmake.org/mailman/listinfo/cmake
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: cmake giving errors while building kdelibs svn

Andreas Pakulat-2
On 12.07.09 21:51:33, Primal Pappachan wrote:

> I was trying to build the kdelibs svn from by following the instructions
> from this site. http://edu.kde.org/kstars/svn.php.
>
>
> While giving the command cmakelibs inside the kdelibs it said after some
> time that configuration was incompiete and errors occured.
>
> I have posted the error here.
> http://pastebin.com/m4f160dee
>
>
> This was part of the error message. Is this serious??
>
> CMake Error: The following variables are used in this project, but they are
> set to NOTFOUND.
> Please set them or make sure they are set and tested correctly in the CMake
> files:
> QT_QTDBUS_LIBRARY (ADVANCED)

Seems like your Qt was built without DBus support or you're missing the
needed qt-dbus package.

Andreas

--
Don't get to bragging.
_______________________________________________
Powered by www.kitware.com

Visit other Kitware open-source projects at http://www.kitware.com/opensource/opensource.html

Please keep messages on-topic and check the CMake FAQ at: http://www.cmake.org/Wiki/CMake_FAQ

Follow this link to subscribe/unsubscribe:
http://www.cmake.org/mailman/listinfo/cmake
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: cmake giving errors while building kdelibs svn

Primal Pappachan


On Sun, Jul 12, 2009 at 10:33 PM, Andreas Pakulat <[hidden email]> wrote:
On 12.07.09 21:51:33, Primal Pappachan wrote:
> I was trying to build the kdelibs svn from by following the instructions
> from this site. http://edu.kde.org/kstars/svn.php.
>
>
> While giving the command cmakelibs inside the kdelibs it said after some
> time that configuration was incompiete and errors occured.
>
> I have posted the error here.
> http://pastebin.com/m4f160dee
>
>
> This was part of the error message. Is this serious??
>
> CMake Error: The following variables are used in this project, but they are
> set to NOTFOUND.
> Please set them or make sure they are set and tested correctly in the CMake
> files:
> QT_QTDBUS_LIBRARY (ADVANCED)

Seems like your Qt was built without DBus support or you're missing the
needed qt-dbus package.

Andreas

--
Don't get to bragging.
_______________________________________________
Powered by www.kitware.com

Visit other Kitware open-source projects at http://www.kitware.com/opensource/opensource.html

Please keep messages on-topic and check the CMake FAQ at: http://www.cmake.org/Wiki/CMake_FAQ

Follow this link to subscribe/unsubscribe:
http://www.cmake.org/mailman/listinfo/cmake


I tried installing qt-dbus packages from the synaptic package manager. But sadly it didnt solve the issue.

_______________________________________________
Powered by www.kitware.com

Visit other Kitware open-source projects at http://www.kitware.com/opensource/opensource.html

Please keep messages on-topic and check the CMake FAQ at: http://www.cmake.org/Wiki/CMake_FAQ

Follow this link to subscribe/unsubscribe:
http://www.cmake.org/mailman/listinfo/cmake
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: cmake giving errors while building kdelibs svn

Alexander Neundorf-3
On Sunday 12 July 2009, Primal Pappachan wrote:

> On Sun, Jul 12, 2009 at 10:33 PM, Andreas Pakulat <[hidden email]> wrote:
> > On 12.07.09 21:51:33, Primal Pappachan wrote:
> > > I was trying to build the kdelibs svn from by following the
> > > instructions from this site. http://edu.kde.org/kstars/svn.php.
> > >
> > >
> > > While giving the command cmakelibs inside the kdelibs it said after
> > > some time that configuration was incompiete and errors occured.
> > >
> > > I have posted the error here.
> > > http://pastebin.com/m4f160dee
> > >
> > >
> > > This was part of the error message. Is this serious??
> > >
> > > CMake Error: The following variables are used in this project, but they
> > > are set to NOTFOUND.

I don't see that in the pastebin.
Which line ?

> > > Please set them or make sure they are set and tested correctly in the
> >
> > CMake
> >
> > > files:
> > > QT_QTDBUS_LIBRARY (ADVANCED)
> >
> > Seems like your Qt was built without DBus support or you're missing the
> > needed qt-dbus package.
> >
> > Andreas
> >
> > --
> > Don't get to bragging.
> > _______________________________________________
> > Powered by www.kitware.com
> >
> > Visit other Kitware open-source projects at
> > http://www.kitware.com/opensource/opensource.html
> >
> > Please keep messages on-topic and check the CMake FAQ at:
> > http://www.cmake.org/Wiki/CMake_FAQ
> >
> > Follow this link to subscribe/unsubscribe:
> > http://www.cmake.org/mailman/listinfo/cmake
>
> I tried installing qt-dbus packages from the synaptic package manager. But
> sadly it didnt solve the issue.


liblzma is not found. Does installing it help ?

Alex
_______________________________________________
Powered by www.kitware.com

Visit other Kitware open-source projects at http://www.kitware.com/opensource/opensource.html

Please keep messages on-topic and check the CMake FAQ at: http://www.cmake.org/Wiki/CMake_FAQ

Follow this link to subscribe/unsubscribe:
http://www.cmake.org/mailman/listinfo/cmake
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: cmake giving errors while building kdelibs svn

Alexander Neundorf-3
On Tuesday 14 July 2009, Primal Pappachan wrote:

> 2009/7/14 Alexander Neundorf <[hidden email]>
>
> > On Sunday 12 July 2009, Primal Pappachan wrote:
> > > On Sun, Jul 12, 2009 at 10:33 PM, Andreas Pakulat <[hidden email]> wrote:
> > > > On 12.07.09 21:51:33, Primal Pappachan wrote:
> > > > > I was trying to build the kdelibs svn from by following the
> > > > > instructions from this site. http://edu.kde.org/kstars/svn.php.
> > > > >
> > > > >
> > > > > While giving the command cmakelibs inside the kdelibs it said after
> > > > > some time that configuration was incompiete and errors occured.
> > > > >
> > > > > I have posted the error here.
> > > > > http://pastebin.com/m4f160dee
> > > > >
> > > > >
> > > > > This was part of the error message. Is this serious??
> > > > >
> > > > > CMake Error: The following variables are used in this project, but
> >
> > they
> >
> > > > > are set to NOTFOUND.
> >
> > I don't see that in the pastebin.
> > Which line ?
> >
> > > > > Please set them or make sure they are set and tested correctly in
> > > > > the
> > > >
> > > > CMake
> > > >
> > > > > files:
> > > > > QT_QTDBUS_LIBRARY (ADVANCED)
> > > >
> > > > Seems like your Qt was built without DBus support or you're missing
> > > > the needed qt-dbus package.
> > > >
> > > > Andreas
> > > >
> > > > --
> > > > Don't get to bragging.
> > > > _______________________________________________
> > > > Powered by www.kitware.com
> > > >
> > > > Visit other Kitware open-source projects at
> > > > http://www.kitware.com/opensource/opensource.html
> > > >
> > > > Please keep messages on-topic and check the CMake FAQ at:
> > > > http://www.cmake.org/Wiki/CMake_FAQ
> > > >
> > > > Follow this link to subscribe/unsubscribe:
> > > > http://www.cmake.org/mailman/listinfo/cmake
> > >
> > > I tried installing qt-dbus packages from the synaptic package manager.
> >
> > But
> >
> > > sadly it didnt solve the issue.
> >
> > liblzma is not found. Does installing it help ?
> >
> > Alex
>
> I tried installing liblzma; but sadly it couldnt resolve the issue.
>
> One of my friends tried building kdelibs from kde4svn and configuration was
> complete without any fuss. See here http://pastebin.com/m3a0e11a9
>
> I fount this line missing in my configuration process. "Adding support for
> OpenGL applets to libplasma -- line 425 in http://pastebin.com/m3a0e11a9 "
>
> I would really appreciate it if someone could help me figure out my
> problem. Thank you

Which version of cmake are you using ?
How do you run cmake ? (i.e. which arguments etc.)
Usually it should be enough to run
cmake -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=<your_install_prefix> <srcdir>

No additional arguments should be necessary. You can also use cmake-gui, then
you see which variables are set, what's found and what's not found.

Alex

_______________________________________________
Powered by www.kitware.com

Visit other Kitware open-source projects at http://www.kitware.com/opensource/opensource.html

Please keep messages on-topic and check the CMake FAQ at: http://www.cmake.org/Wiki/CMake_FAQ

Follow this link to subscribe/unsubscribe:
http://www.cmake.org/mailman/listinfo/cmake
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: cmake giving errors while building kdelibs svn

Alexander Neundorf-3
On Wednesday 15 July 2009, Primal Pappachan wrote:
> 2009/7/15 Alexander Neundorf <[hidden email]>
...

> > Which version of cmake are you using ?
> > How do you run cmake ? (i.e. which arguments etc.)
> > Usually it should be enough to run
> > cmake -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=<your_install_prefix> <srcdir>
> >
> > No additional arguments should be necessary. You can also use cmake-gui,
> > then
> > you see which variables are set, what's found and what's not found.
> >
> > Alex
>
> I am using cmake latest version. cmake 2.6.0

You need at least cmake 2.6.2

> I am following the guide from here *http://edu.kde.org/kstars/svn.php*

> Edited the ~/.bashrc for necessary aliases.
>
> First I compiled qt-copy. It completed without any hiccups.  After checking
> out the svn from techbase.kde.org. I made a kde_build4 folder with
> subdirectory kdelibs and gave cmakelibs in there. It gave me that error.

Please enter the cmake command manually (i.e. without any alias), post it here
and put the complete output somewhere.

And please keep the replys on the mailing list.

Alex

_______________________________________________
Powered by www.kitware.com

Visit other Kitware open-source projects at http://www.kitware.com/opensource/opensource.html

Please keep messages on-topic and check the CMake FAQ at: http://www.cmake.org/Wiki/CMake_FAQ

Follow this link to subscribe/unsubscribe:
http://www.cmake.org/mailman/listinfo/cmake
Loading...